Mezinárodní ročník Noci básníků 2010 s Ivanem Martinem Jirousem - druhá policejní razie

Třetí mezinárodní ročník Noci básníků v Ospělově


Gill Fleischman (USA), Jana Zájesenská (Slovensko) a Ivan Martin Jirous - čestný host / Blues Power - hudba / Ospělosvé pašije - promo film Olivera Morgensterna Maliny Morgensterna za účasti režiséra
Odborná porota pod vedením Ludmily Navrátilové ze Svojanova
Fotogalerie Noci básníků 2009

 
Program Noci básníků 27. srpna 2010:
18.00 – 19.00 hod. / Otevíráme brány zahradní básnické slavnosti v ludmírovské gubernii. Ospělov 6, druhý dům pod kapličkou Nanebevzetí Panny Marie.
19.00 hod. / Zahájení. Kdo přijde pozdě, má smůlu!
19.30 hod. / Blues Power!
20.00 hod. / Noc básníků: Autorská a převzatá tvorba.
20.30 hod. / Blues Power!
21.00 hod. / Ivan Martin Jirous
21.30 hod. / Blues Power!
22.00 hod. / Noc básníků: Kategorie básníci, básnířky a děti!
22:30 hod. / Blues Power a Tanec.
23.00 hod. / Noc básníků: Vyhlášení vítězů Noci básníků a udílení cen. Tombola: Konopná mast z léčivého konopí, kterou si nesmíte nikde koupit.
23.30 hod. / Biograf Kovárna uvádí: Ospělovské pašije - film Olivera Maliny Morgensterna

Volná zábava, krásné ticho a nebe nad Ospělovem. Opíkání etc.Více na www.ospelov.eu
V případě zájmu o účast na Noci básníků napište na spolekpratelospelova@seznam.cz a řekněte, kolik vás přijde. Omezená kapacita. Chcete -li přespat, vezměte si spacák a stan! Přespání na zahradě. Nutno hlásit předem.
Pravidla Noci básníků
Každý soutěžící milovník poezie a básník či básnířka má báseň/-ně předem napsánu/ny na papíře pro porotu i se svým jménem.
Báseň každý odevzdá napsanou na listě porotě po svém vystoupení.
Pište prosím čitelně.

______________________________
Druhou policejní razii  2.září  2010 na výzkumnické farmě léčivého konopí v Ospělově, kde je pořádána Noc básníků, můžete vidět ve filmovém dokumentu Konopné pašije na Stream.cz, popisující zločiny proti lidskosti páchané státními orgány zcela vědomně. 

30.července 2010 na základě oznámení krádeže konopí na výzkumnické farmě přislíbila konická policie ochranu výzkumnické farmy v Ospělově, prostějovské státní zastupitelství však dalo 2. září 2010 podnět k opětovné likvidaci léčivek i když vědělo, že se zde konopí pěstuje na základě objednávek konkrétních občanů. Viz žádost Evropské komisi k zastavení zločinů proti lidskosti na www.konopijelek.cz