Noc básníků 2016

Okupace? Leda tahle

Kulturní festival Noc básníků 2016

Kde: Zahradní restaurace a amfiteátr U rybníčku v Příkazích od 20.srpna do 21.srpna 2016
Zahájeno v sobotu ze dne 20. do 21. srpna 2016 cyklistickým a turistickým okruhem v sobotu v 7.00/11.00 hod. od kaple Jana Sarkandera z Olomouce přes Ospělov (první cyklisté a turisté v Ospělově očekávání ve 12.15 hodin) a Bouzov do Příkaz (77 km) a pěší cyklo/turistický okruh z Ospělova do Příkaz (trasa 33/ 12 km) ve 12.15 hodin  v sobotu dne 20. srpna 2016

Předskonani okupačního festivalu Noc básníků: Rokotéka v Sokolovně v Příkazích v pátek dne 19.srpna 2016
Ubytování v cenách mírných pro (zejména unavené) sportovce v obecní restauraci a  penzionu Záložna v Příkazích (zde také pravděpodobně při nepřízni počasí také vyhlášení vítězů (sportovci/umělci/mecenáši) na společném obědě v neděli dne 21.srpna ve 12.15 hodin. 
Přednáška  Cannabisterapie je plánována v sobotu dne 20.srpna v obecní kapli v Příkazích, která je cca 100 metrů od amfiteátru Zahradní restaurace U rybníčku (kapacita cca 300 míst). 
Další údaje z programu průběžně.
Z Olomouce bude pravděpobně vypraven na trase cyklistického a turistického okruhu normalizační autobus Karosa a/nebo pojede přímo pro hosty, účinkující a návštěvníky festivalu na návštevu Hanáckého skanzenu s přednáskou o pěstování konopína Hané. 
Hanácký skanzen v Příkazích ZDE 
Restuarace a penzion Záložna ZDE
Obecní kaple sv. Cyrila a Metoděje ZDE
Amfiteátr a reastaurace U rybníčku ZDE
Film Konopný bestseller (2016) ZDE
Film Onkologičtí konopní kriminálníci - upoutávka (2015) ZDE
Rok konopí - upoutávka (2012) - ZDE
Film - upoutávka na Konopné pašije- Konopí je lék (2010) ZDE 

Letos bude Noc básníků - http://noc-basniku.blogspot.cz/ - pořádána v době okupace ze soboty 20. srpna na neděli dne 21. srpna 2016 mimořádně v amfiteátru U rybníčka (kapacita až 300 osob) a nádherné obecní kaple sv. Cyrila a Metoděje se mší Konopné církve o cannabisterapii za umučené a utýrané členy výzkumu v Příkazech (mezi Litovlí a Olomoucí) a také k poctě dvou mladých olomouckých Alešů, kteří zemřeli v únoru 2016 a byli členy výzkumu v devadesátých letech minulého a tohoto století a místní kraj a okolní Náklo a Náměšť a Litovel dobře znali stejně jako básník Čep před sto lety.  Filmově pak bude festival Noc básníků doprovázen filmem premiérou filmu Konopný bestseller (premiéra na Ganja Academy dne 6. 1. 2016). Hudební produkci dosud neznáme, ideální by byla kvalitní reagee muzika, rock, jazz, volk a spirituály a staromoravské a staročeské a husitské písně a chorály a rekviem za sebe a také Jana Amose Komenského od Mozarta jako předmluva pro Konopný bestseller o labyrintu světa a ráji srdce. V Příkazech působí smíšený pěvecký sbor a Dětské centrum Čmeláček, místní Sokol a hasiči a myslivci zřejmě budou unaveni Rokotékou v Sokolovně dne 19.srpona 2016, i když… Odborný program o cannabisterapii bude součástí mše Konopné církve, kaple v Příkazech je obecní, protože v kapli v Ospělově nelze ani po 7 letech žádostí tuto zpřístupnit veřejnosti, neb církev římskokatolická se odmítá vyjádřit a obecnímu úřadu jako majiteli kaple to přijde zákonné, když o tuto věc vždy římské katolíky pořadatel požádal, viz ZDE


Další stovky protestujících občanů od roku 2008 najdete ZDE a ZDE a ZDE a ZDE a ZDE